SNPAP Târgu Ocna gazdă a programului de pregătire privind luarea de ostatici în mediul penitenciar pentru membrii Rețelei Academiilor de Pregătire a Personalului de Penitenciare – EPTA

În perioada 23 - 25 mai 2023, Școala Națională de Pregătire a Agenților de Penitenciare Târgu Ocna a organizat programul de pregătire cu tema „Luarea de ostatici în mediul penitenciar”, la care au participat reprezentanți ai sistemelor penitenciare din  Belgia, Portugalia, Spania, Slovacia, Estonia, Olanda și România.

Elevii Școlii Naționale de Pregătire a Agenților de Penitenciare Târgu Ocna prezenți la manifestările prilejuite de Ziua Eroilor

În Primul Război Mondial, orașul Târgu Ocna a fost teatrul unor bătălii eroice, cele din zona Coșna și Cireșoaia înscriind pagini de aur în istoria apărării patriei.
Pentru promovarea sentimentului patriotic de cinstire a actelor de eroism, cu ocazia Zilei Eroilor, care în mod tradițional coincide cu Înălțarea Domnului, joi, 25 mai 2023, elevii și personalul Școlii Naționale de Pregătire a Agenților de Penitenciare Târgu Ocna au participat la activitățile comemorative organizate de către Primăria orașului stațiune Târgu Ocna.

Elevii Școlii Naționale de Pregătire a Agenților de Penitenciare instruiți pe tema situațiilor de urgență

În perioada 23-24 mai 2023, elevii Școlii Naționale de Pregătire a Agenților de Penitenciare Târgu Ocna au dezbătut, în cadrul disciplinei „Responsabilitate socială, statut și deontologie profesională”, tema „Modalități de acordare a primului ajutor”.
Dezbaterea a fost organizată în colaborare doamna Lăcrămioara BOZ, coordonator program 112 din cadrul Asociației ‘‘Sfântul Nicolae cel Milostiv„ din Iași.
Scopul acestei activități a constat în identificarea modului de acțiune în diferite situații de urgență referitoare la prevenirea incendiilor, exersarea manevrelor de evacuare în caz de incendiu, cutremur, inundație sau oricare altă situație de urgență.

SNPAP Târgu Ocna gazdă pentru 16 studenți din cadrul Academiei de Justiție din Polonia, aflați în vizită de studiu în România

În perioada 8-11 mai 2023, o delegație formată din 16 studenți și 4 profesori din cadrul Academiei de Justiție din Varșovia, Polonia, a desfășurat o vizită de studiu la Școala Națională de Pregătire a Agenților de Penitenciare Târgu Ocna.
Vizita de studiu a început, în data de 9 mai 2023, cu prezentarea informațiilor generale referitoare la sistemul penitenciar din România, prezentare urmată de vizitarea instituției, ocazie cu care oaspeții școlii au avut oportunitatea de a vedea spațiile administrative, spațiile de cazare pentru elevi, sălile de clasă, cabinetele de e-learning, sălile de curs, simulatorul de specialitate și Memorialul Târgu Ocna.

Elevii SNPAP au participat la un exercițiu tehnico – tactic ”Prevenirea și stingerea incendiilor si acordarea primului ajutor”

În data de 27 aprilie 2023 elevii Școlii Naționale de Pregătire a Agenților de Penitenciare Târgu Ocna au participat la  exercițiul tehnico – tactic cu tema ”Prevenirea și stingerea incendiilor și acordarea primului ajutor”.

 Activitatea a fost organizată conform „Calendarului activităților privind programul de educație preventivă în domeniul situațiilor de urgență pentru anul 2023”, în colaborare cu Detașamentul de Pompieri Onești.

În cadrul activității  specialiștii din cadrul Detașamentului de Pompieri Onești le-au prezentat elevilor modul corect de acordare a  primului ajutor în caz de:  accident rutier, sufocare, hemoragii, plăgi, entorse, fracturi, arsuri, intoxicații precum și cum să reacționeze eficient în cazul producerii unui incendiu.

SNPAP Târgu Ocna gazdă pentru 10 studenți din cadrul Academiei de Pregătire a Personalului de Penitenciare KRUS – Norvegia, aflați în vizită de studiu în România

În perioada 23 - 27 aprilie 2023, o delegație formată din 10 studenți și 2 profesori din cadrul Academiei de Pregătire a Personalului de Penitenciare (KRUS) din Norvegia a desfășurat o vizită de studiu la Școala Națională de Pregătire a Agenților de Penitenciare Târgu Ocna.

Activitatea a vizat schimbul de experiență și bune practici în domeniul penitenciar și s-a desfășurat în baza Protocolului de colaborare semnat între Academia de Pregătire a Personalului de Penitenciare (KRUS) din Norvegia si Școala Națională de Pregătire a Agenților de Penitenciare Târgu Ocna.

Vizita de studiu a început, în data de 24 aprilie 2023, cu prezentarea informațiilor generale referitoare la sistemul penitenciar din România, prezentare urmată de vizitarea instituției, ocazie cu care ospeții școlii au avut oportunitatea de a vedea spațiile administrative, spațiile de cazare pentru elevi, sălile de clasă, cabinetele de e-learning, sălile de curs, simulatorul de specialitate și Memorialul Târgu Ocna, compus din muzeul penitenciarelor, Calea Mărturisitorilor, capela și biserica de lemn închinată martirilor și mărturisitorilor din închisorile comuniste.

100 de elevi donatori de sânge în cadrul campaniei „Donează pentru viață”

În contextul lipsei acute de sânge din sistemul medical și în scopul dezvoltării spiritului civic în rândul elevilor Școlii Naționale de Pregătire a Agenților de Penitenciare Târgu Ocna, la sediul instituției noastre a fost organizată, în perioada 15 – 16 martie 2023, o campanie de donare de sânge pentru a veni în ajutorul oamenilor aflați în suferință, oferindu-le, prin acest gest, o șansă la viață.
Această activitate a beneficiat de implicarea a 100 de donatori, elevi ai școlii noastre, care au dăruit, cu generozitate, 45,000 ml de speranță pentru cei aflați într-o situație deosebită, pentru care sângele donat ar putea însemna salvarea vieții.
Campania de donare de sânge încheiată în data de 16 martie este a doua de acest gen la care participă elevii din această promoție, prima fiind organizată în luna noiembrie 2022, când s-au înregistrat 142 de donatori.

Conduită preventivă în trafic – Prevenirea implicării în accidente rutiere

Conducerea defensivă este conducerea într-o manieră care folosește strategii de siguranță ce permit șoferilor să aibă o atitudine predictibilă indiferent de condițiile de drum, vreme și acțiunile celorlalți șoferi de pe drum.
Școala Națională de Pregătire a Agenților de Penitenciare Târgu Ocna acordă o importanță deosebită conștientizării, de către elevi, a pericolelor rutiere și organizează, anual, activități pe tema conducerii preventive și a respectării regulilor de circulație.

160 de elevi de liceu și gimnaziu au vizitat Școala Națională de Pregătire a Agenților de Penitenciare Târgu Ocna în cadrul programului ”Săptămâna Altfel”

În perioada 27 februarie – 03 martie 2023, în cadrul activităților desfășurate cu ocazia programului „Săptămânii Altfel”, 160 de elevi din cadrul Colegiului Sportiv ”Nadia Comăneci” Onești, al Liceului Teologic „Fericitul Ieremia” și elevi din cadrul Colegiului Național „Grigore Moisil” din Onești, însoțiți de profesori și diriginți, au vizitat Școala Națională de Pregătire a Agenților de Penitenciare Târgu Ocna.
În deschiderea vizitelor, elevilor le-a fost prezentat filmul „Carte deschisă”, film în care sunt evidențiate principalele activități desfășurate de către elevii școlii noastre, iar ulterior, aceștia au avut ocazia de a vizita școala: săli de curs, simulatorul de specialitate, cabinetul de cunoaștere a armamentului, sălile de e-learning, sala de consiliu, pavilionul de cazare, cantina pentru servirea mesei și terenul de fotbal în aer liber.

Campanie antidrog la Școala Națională de Pregătire a Agenților de Penitenciare Târgu Ocna

În perioada 27-28 februarie 2023, în cadrul Școlii Naționale de Pregătire a Agenților de Penitenciare Târgu Ocna a avut loc sesiunea de pregătire cu tema „Instruire de bază în domeniul drogurilor”, activitate organizată în colaborare cu Agenția Națională Antidrog – Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău și Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Bacău.
În cele două zile de sesiune, domnul comisar șef de poliție Radu Năforniță, din cadrul Agenției Naționale Antidrog – Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău, a transmis elevilor informații cu privire la atribuțiile instituționale ale Agenției Naționale Antidrog, prevederile legislative în domeniul traficului și consumului de droguri și măsurile cu privire la combaterea consumului și traficului de droguri în sistemul privativ de libertate.