Conferința RSIM SNPAP Târgu Ocna

Conferință anuală a Rețelei Școlilor de Învățământ Militar din România, organizată la Școala Națională de Pregătire a Agenților de Penitenciare Târgu Ocna

În anul 2020, la inițiativa Școlii Naționale de Pregătire a Agenților de Penitenciare Târgu Ocna, cu participarea instituțiilor de învățământ preuniversitar militar din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, a fost creată Rețeaua Școlilor de Învățământ Militar din România (R-SIM).
Această inițiativă a fost concretizată prin semnarea Protocolului de cooperare instituțională, la data de 27 noiembrie 2020, de către instituțiilor de învățământ preuniversitar militar din cadrul Ministerului Afacerilor Interne și Ministerul Justiției.

Activităţi dedicate Zilei Naționale a României

Activităţile dedicate Zilei Naționale a României 1 Decembrie 2021

Sărbătoarea Zilei Naţionale a României este un prilej de aducere aminte şi de cinstire a memoriei celor care au realizat Marea Unire de la 1 decembrie 1918.

În acest context, Școala Națională de Pregătire a Agenților de Penitenciare Târgu Ocna a dat curs invitației de participare la ceremonialul militar-religios organizat de către Comenduirea Garnizoanei Bacău, în ziua de 1 Decembrie 2021, cu ocazia Sărbătorii Naționale a României.

„Cupa Mondială de Hand to Hand Fighting” la Moscova – RUSIA

Personal si foști elevi ai Școlii Naționale de Pregătire a Agenților de Penitenciare Târgu Ocna au reprezentat cu onoare România la „Cupa Mondială de Hand to Hand Fighting” la Moscova – RUSIA

În perioada 10 – 14 noiembrie 2021, România a fost prezentă pentru prima oară la „Cupa Mondială de Hand to Hand Fighting”, eveniment organizat la Moscova – RUSIA. La competiție au participat un număr de 30 de țări din toate continentele lumii și peste 350 sportivi.

Festivitatea de absolvire a promoției 2021 -„Regele Miha I – 100ani”

Festivitatea de absolvire a școlii reprezintă momentul care prefigurează construirea viitoarei cariere pentru care noua promoție de agenți de poliție penitenciară s-a pregătit timp de un an, sub coordonarea profesorilor și îndrumătorilor Școlii Naționale de Pregătire a Agenților de Penitenciare Târgu Ocna.
În acest context, în data de 30 august 2021, în piațeta Primăriei orașului Târgu Ocna, a avut loc Festivitatea de absolvire a promoției 2021 – ”Regele Mihai I – 100”, formată dintr-un număr de 260 absolvenți (din care 20 absolvenți școlarizați pentru sistemul penitenciar din Republica Moldova), respectiv 229 bărbați și 31 femei, școlarizați la sediul de la Târgu Ocna și la structura arondată de la Arad.
Dat fiind faptul că, în acest an sărbătorim 100 de ani de la nașterea Regelui Mihai I al României, promoția de absolvenți din acest an, a primit denumirea onorifică Promoția ”Regele Mihai I – 100”, în semn de omagiere a acestei personalități istorice.

Cupa României Hand to Hand Fighting – ediția a III-a

În perioada 30 – 31 iulie 2021, un lot de 15 elevi ai Școlii Naționale de Pregătire a Agenților de Penitenciare Târgu Ocna, a participat la cea de-a III-a ediție a Cupei României HAND TO HAND FIGHTING.

Competiția s-a desfășurat în stațiunea Slănic Moldova, fiind organizată de către Federația Română de HAND TO HAND FIGHTING, în colaborare cu Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP), Asociația Internațională a Polițiștilor din România (IPA) și Primăria orașului Slănic Moldova.

La această manifestare sportivă au fost prezenți 110 sportivi de la 15 cluburi sportive din țară, iar majoritatea participanților provin din structurile sistemului național de apărare, ordine publică și securitate națională din România.

Proiectul Correctional, lansat de Școala Națională de Pregătire a Agenților de Penitenciare

În data de 6 iulie 2021, Școala Națională de Pregătire a Agenților de Penitenciare Târgu Ocna a organizat conferința online de lansare a Proiectului Correctional. La eveniment au participat domnul comisar șef de poliție penitenciară Marian ILIE, directorul general adjunct al Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), doamna Kristina LÆGREID, directorul Academiei pentru Personalul Serviciilor Corecționale Norvegiene (KRUS), domnul comisar șef de justiție Dorin LIȘMAN, directorul Administrației Naționale a Penitenciarelor din Republica Moldova, doamna comisar șef de poliție penitenciară Maria GEORGESCU, șeful Serviciului Cooperare și Programe (ANP), dar și reprezentanți ai unor instituții colaboratoare din sistemul public și ai instituțiilor partenere din cadrul proiectului.

Campionatul Mondial de Hand to Hand Fighting în Uzbekistan

În perioada 03 – 08 iunie 2021, Lotul Național al României la disciplina sportivă Hand to Hand Fighting, în cadrul căreia au fost selecționați și personal si elevi ai Școlii Naționale Pregătire a Agenților de Penitenciare Târgu Ocna, au reprezentat România la Campionatul Mondial de Hand to Hand Fighting, organizat în localitatea Tasken – UZBEKISTAN.

Delegația României, condusă de către inspector principal de poliție penitenciară Mihai GOSAV, ofițer profesor în cadrul Școlii Naționale de Pregătire a Agenților de Penitenciare Târgu Ocna, în calitate de vicepreședinte al Federației Române de Hand to Hand Fighting și antrenor al Lotul Național al României, a avut în componență 6 sportivi, 3 dintre aceștia fiind elevi sau foști elevi ai școlii noastre, respectiv: agent șef adjunct de poliție penitenciară Alexandru PANAIT, elev Robert BĂRBIERU și agent de poliție penitenciară Felix DRĂGUȚ, fost elev al Școlii de la Târgu Ocna, în prezent, agent în cadrul Penitenciarului Mioveni.

Sprijin umanitar din partea elevilor Școlii Naționale de Pregătire a Agenților de Penitenciare Târgu Ocna

”Am învârtit roțile speranței și ne-am unit eforturile și puterile pentru însănătoșirea lui Liviu Șoimu! Am înțeles că un gest cât de mic poate însemna pentru cineva chiar VIAȚA.
Suntem alături de Liviu și credem că Dumnezeu, prin oameni, face imposibilul-posibil.
Multă sănătate și gânduri bune, Liviu!”

Elevii ȘNPAP Tg.Ocna

 

În spiritul solidarității umane și implicării sociale, elevii Școlii Naționale de Pregătire a Agenților de Penitenciare Târgu Ocna, din proprie inițiativă, au reacționat la un apel umanitar de sprijinire a tânărului Liviu ȘOIMU din localitatea Galați, în vârstă de 21 ani, care trece prin momente deosebit de dificile, fiind diagnosticat cu leucemie acută monoblastică, grupă de risc înalt.

Elevii noștri s-au mobilizat exemplar și au oferit o rază de speranță familiei care trece prin momente grele, alăturându-se acesteia cu un modest ajutor moral și financiar, donând sume de bani, în limita posibilităților fiecăruia.

Gestul s-a concretizat ca urmare a dorinței de a veni în sprijinul semenilor care au nevoie de ajutor și de a aduce un strop de speranță în sufletul acestora.

Respect şi aducere aminte pentru mărturisitori!

În baza Legii nr. 247/2011, ziua de 9 martie este zi națională de rememorare a destinelor întrerupte înainte de vreme sau schimbate în mod nedrept ale miilor de deţinuţi politici anticomunişti din România postbelică.
În această zi, declarată prin actul normativ sus-menționat ca fiind Ziua Deținuților Politici Anticomuniști din Perioada 1944 – 1989, trebuie să ne aducem aminte de martiri, iar Biserica Ortodoxă ne aminteşte de supliciul celor 40 de mucenici din Sevastia, pentru că, în esenţă, aceasta a fost şi drama deţinuţilor anticomunişti din perioada 1944 – 1989: un martiraj îndurat pentru că au mărturisit şi nu s-au lepădat de credinţa lor de a vedea o Românie liberă.
Cu acest prilej, în ziua de 08 martie 2021, la sediul Școlii Naționale de Pregătire a Agenților de Penitenciare Târgu Ocna a avut loc o sesiune de comunicări științifice, cu tema Mărturisitori din închisorile comuniste, la care au participat preoți capelani de poliție penitenciară din Regiunea Nord-Est.