SNPAP Târgu Ocna, gazdă a vizitei de studiu a delegației Oficiului Avocatului Poporului din Republica Moldova

În data de 19 decembrie 2022, Școala Națională de Pregătire a Agenților de Penitenciare Târgu Ocna a găzduit vizita delegației Oficiului Avocatului Poporului din Republica Moldova, condusă de către domnul Ceslav PANICO, Avocatul Poporului din Republica Moldova și a delegației Instituției Avocatului Poporului din România, condusă de către domnul Daniel IOVĂNESCU, adjunct al Avocatului Poporului.

Scopul acestei vizite a fost împărtășirea experienței privind cele mai bune practici în domeniul protecției și promovării drepturilor și liberaților omului, precum și în domeniul monitorizării respectării acestora. Totodată, prin realizarea acestei vizite de studiu, delegația și-a propus familiarizarea noului personal cu activitatea instituțiilor relevante din România.

Întâlnirea a continuat cu vizitarea școlii și cu un concert de colinde susținut de către elevi, sub coordonarea cadrelor didactice, oaspeții urmând să se deplaseze către Penitenciarul Bacău, ultimul obiectiv din programul zilei de 19 decembrie 2022.

Elevii SNPAP prezenți la defilările dedicate zilei de 1 decembrie

Sărbătorirea celor 104 ani de la Uniunea tuturor românilor într-un singur stat aduc, din nou, elevii Școlii Naționale de Pregătire a Agenților de Penitenciare Târgu Ocna la defilările dedicate celei mai mari sărbători naționale.
Astfel cu ocazia zilei de 1 decembrie, elevii școlii au participat la ceremoniile organizate de Primăria orașului Bacău, Primăria comunei Dofteana și Primăria orașului Târgu Ocna.

Conferința "Drepturile omului și evoluția societății: realități, interpretări, tendințe" Ediția a 6 a 2022

„Libertatea ta se termină acolo unde începe libertatea celuilalt!”
John Stuart Mill

Conștienți fiind de importanța laturii prioritar umaniste a activității sistemului penitenciar și implicațiile pe care le pot avea actele de nerespectare a drepturilor omului în demersul profesional elevii Școlii Naționale de Pregătire a Agenților de Penitenciare Târgu Ocna au avut deschiderea de a participa la cea de-a 6 a ediție a Conferinței cu tema: ”Drepturile omului și evoluția societății: realități, interpretări, tendințe” organizată în data de 24 noiembrie 2022 la sala de festivități a Școlii Naționale de Pregătire a Agenților de Penitenciare Târgu Ocna.
Conferința a fost deschisă de către doamna comisar șef de poliție penitenciară Carmen PREDA cu citirea articolului 1 al Declarației Universale a Drepturilor Omului: „Toate ființele umane se nasc libere și egale în demnitate și în drepturi. Ele sunt înzestrate cu rațiune și conștiință și trebuie să se comporte unele față de altele în spiritul fraternității” și trasarea direcțiilor dezbaterilor: drepturile omului din perspectiva sistemului penitenciar și din perspectiva persoanelor private de libertate.

Conferința națională cu participare internațională ” Decret - Devianță și Criminalitate. Evoluție, Tendințe și Perspective” Ediția 6/2022

În perioada 10 – 11 noiembrie 2022 a avut loc cea de-a 6-a ediție a Conferinței naționale cu participare internațională ”Decret - Devianță și Criminalitate. Evoluție, Tendințe și Perspective”. Anul acesta, conferința a făcut parte dintr-o serie de evenimente organizate de către Universitatea „George Bacovia” din Bacău cu prilejul celebrării a 30 de ani de existență.

Prima zi a conferinței s-a desfășurat la sediul universității din Bacău și a inclus organizarea celei de-a III-a ediții a evenimentului „Aleea Prevenirii”, un eveniment dedicat informării participanților la conferință asupra acțiunilor și activităților desfășurate de instituții publice cu un rol important în prevenirea și combaterea fenomenelor de delincvență și devianță.

La această activitate Școala Națională de Pregătire a Agenților de Penitenciare Târgu Ocna a participat cu un stand de prezentare și a fost reprezentată de către profesorii din cadrul catedrei Științe juridice și socio –umane, însoțiți de elevi ai școlii.

Donăm împreună- elevii SNPAP se alătură campaniilor de donare de sânge

„Fiecare donator de sânge este un erou.”

         În timpuri marcate de incertitudine și cu o pace atât de fragilă, elevii și personalul Școlii Naționale de Pregătire a Agenților de Penitenciare Târgu Ocna au decis să se implice și anul acesta în campanii de ajutorare pentru oamenii greu încercați, oferindu-le prin acest gest o șansă la viață.

În acest context, în zilele 08 și 09 noiembrie 2022, personalul și elevi ai școlii au participat voluntar la o campanie de donare de sânge, care a reușit implicarea a 142 de donatori, o activitate umanitară care a intrat în tradiția școlii încă din anul 2014, realizată în colaborare cu Centrul de Transfuzii Bacău.

În urma depunerii jurământului militar, gestul altruist al elevilor vine ca o confirmare a devotamentului și a dăruirii în slujba compatrioților, așa cum și-au asumat prin jurământ.

Festivitatea de depunere a jurământului militar de către elevii Școlii Naționale de Pregătire a Agenților de Penitenciare Târgu Ocna- structura de învățâmânt Arad

În contextul promovării apartenenței sistemului penitenciar din Romania la valorile și rigorile sistemului naţional de apărare, ordine publică şi securitate, din acest an se reia tradiția depunerii jurământului militar de către elevii Școlii Naţionale de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare Târgu Ocna.
Astfel, la sediul Penitenciarului Arad s-a desfășurat astăzi, 03 noiembrie 2022, un moment memorabil pentru elevii Școlii Naționale de Pregătire a Agenților de Penitenciare Târgu Ocna-structura de învățâmânt Arad. Astfel într-un cadru festiv, 60 de elevi (32 de băieți și 28 fete) care vor deprinde tainele muncii de penitenciar au depus Jurământul de credință față de țară, act individual, solemn, cu înaltă încărcătură patriotică şi civică, legământ față de valorile sistemului administrației penitenciare, reprezentând baza dezvoltării unui spirit de loialitate, profesionalism și respect față de lege.

Elevii SNPAP prezenți la Ziua Vânătorului de Munte - Ediția a XVII- a

Un pluton format din elevi ai Școlii Naționale de Pregătire a Agenților de Penitenciare Târgu Ocna a participat azi, 02 noiembrie 2022 la evenimentul organizat de către Primăria Orașului stațiune Târgu Ocna, cu ocazia marcării zilei Vânătorilor de munte, organizat în Piațeta Costache Negri a orașului.
Manifestările au fost deschise prin trecerea în revistă a Gărzii de onoare, urmată de intonarea imnului de stat și slujba religioasă.
Evenimentul a continuat cu prezentarea alocuțiunilor primarului orașului, a personalităților invitate la acest eveniment și a reprezentantului Batalionului 22 „Cireșoaia”- Vânători de Munte din localitatea Sfântu Gheorghe, Covasna.
În încheiere a fost prezentat onorul de către Garda de onoare, intonarea imnului eroilor și depunerea de coroane la Monumentul Eroilor din cartierul Poieni.

Festivitatea de depunere a jurământului militar de către elevii Școlii Naționale de Pregătire a Agenților de Penitenciare Târgu Ocna

„Jur credință patriei mele România, jur să-mi apăr țara chiar cu prețul vieții. Jur să respect legile țării și regulamentele militare. Așa să-mi ajute Dumnezeu“ sunt cuvintele care s-au auzit rostite cu tărie și credință pe platoul Școlii Naționale de Pregătire a Agenților de Penitenciare Târgu Ocna, joi, 27 octombrie 2022, de către elevii școlii.
În contextul promovării apartenenței sistemului penitenciar din România la valorile și rigorile sistemul de apărare, ordine publică și securitate națională, din acest an a fost reluată tradiția depunerii jurământului militar de către elevii Școlii Naționale de Pregătire a Agenților de Penitenciare Târgu Ocna. Prin acest gest, crucial în viața oricărui tânăr care îmbrățișează cariera militară, seria de elevi 2022 – 2023 ai Școlii pornește pe un nou drum, guvernat de legea fundamentală a vieții militare – Jurământul de credință față de țară.

SNPAP Târgu Ocna, gazdă a vizitei de lucru a delegației din cadrul Școlii de Agenți de Poliție „ Vasile Lascăr” Câmpina

În perioada 13-14 octombrie 2022, o delegație a Școlii de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” din Câmpina a participat la un schimb de experiență la sediul Școlii Naționale de Pregătire a Agenților de Penitenciare Târgu Ocna.
Întâlnirea de lucru a fost organizată în baza cooperării din cadrul Rețelei Școlilor de Învățământ Militar din România (R-SIM).
Printre obiectivele întâlnirii s-au numărat atât schimbul de bune practici și de informații privind pregătirea și perfecționarea instruirii elevilor la modulele de specialitate, cât și schimbul de bune practici în domenii precum logistică, resurse umane, echipament și hrănire, managementul stărilor excepționale și tehnologia informației.
În cadrul schimbului de experiență invitații au avut ocazia să viziteze școala, să cunoască facilitățile logistice și didactice prin care este sprijinit procesul de învățământ.

Seminarul Tactic Internațional din Ungaria

În perioada 04-05 octombrie 2022, o delegație a Școlii Naționale de Pregătire a Agenților de Penitenciare Târgu Ocna a participat la prima ediție a seminarului tactic internațional, organizat de către Centrul de Reabilitare și Formare al Administrației Penitenciare din Ungaria, în localitatea Balatonlelle. Evenimentul s-a bucurat de participarea unor specialiști din Republica Cehă, Slovacia, România, Polonia și Lituania.

Delegația școlii a fost formată din agent șef adjunct de poliție penitenciară Narcis BACALU, profesor de autoapărare în cadrul catedrei de Instrucția Tragerii și Pregătire Fizică și agent șef de poliție penitenciară Alexandru PANAIT, care asigură suport în desfășurarea activităților didactice din cadrul catedrei de Teorie și Practică Penitenciară.