Școala Națională de Pregătire a Agenților de Penitenciare Târgu Ocna gazdă a evenimentului sportiv „TROFEUL R-SIM”

Școala Națională de Pregătire a Agenților de Penitenciare Târgu Ocna a organizat, în perioada 21 – 23 iunie 2022, prima ediție a evenimentului cu caracter sportiv, intitulat „TROFEUL R-SIM”.
Acest eveniment se înscrie în registrul bunei colaborări dintre instituțiile care fac parte din Rețeaua Școlilor de Învățământ Militar din România (R-SIM), parteneriat inițiat de către școala noastră în anul 2020.
Sub deviza „Fii mai dinamic, fii mai sănătos”, au fost organizate mai multe competiții sportive la care au participat elevi ai Școlii Naționale de Pregătire a Agenților de Penitenciare Târgu Ocna, coordonați de membrii Catedrei de Instrucția Tragerii și Pregătire Fizică, elevi ai Școlii de Agenți de Poliție ”Septimiu Mureșan” Cluj – Napoca, coordonați de către comisar de poliție Bogdan MATEI și inspector de poliție Traian CIOCÎRDEL și elevi ai Școlii de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina, coordonați de către subcomisar de poliție Cristian STAN. A fost ocazia propice pentru a lega prietenii, a compara sistemul de pregătire pe care-l urmează elevii, conform curriculum-ului fiecărei instituții de învățământ și, mai ales, pentru a-și pune în valoare abilitățile sportive și spiritul competitiv.
Sub coordonarea profesorilor Catedrei de Instrucția Tragerii și Pregătire Fizică din cadrul instituției noastre, în prima zi a evenimentului a avut loc ședința tehnică în care au fost prezentate delegațiile participante, Regulamentul desfășurării evenimentului sportiv, s-au stabilit detaliile și repartizarea participanților pentru fiecare competiție.
Cea de-a doua zi a inclus organizarea, la sediul școlii, a competițiilor la disciplinele sportive „Fotbal” și „Tenis de masă”. În ultima zi a evenimentul a avut loc, în Stațiunea Slănic Moldova, competiția la disciplina sportivă „Cros”.
La sfârșitul celor 3 zile ale evenimentului, sportivii merituoși au fost recompensați cu medalii, cupe și diplome de merit în cadrul festivității de premiere organizată de către conducerea școlii. Momentul a fost marcat de prezența domnului profesor universitar Radu ABABEI, Director al Direcție Județene de Sport și Tineret Bacău, prin bunăvoința căruia au fost asigurate cupele acordate pentru locul I în cadrul competiției, după cum urmează:
– Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile LASCĂR” – CÂMPINA – Locul I – Fotbal;
– Radu Michael SPICZUK de la Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu MUREŞAN” – CLUJ NAPOCA – Locul I – Tenis de masă;
– Petruţa Diana LĂDARU de la Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile LASCĂR” – CÂMPINA – Locul I – Cros femei;
– Albert SZOKOL de la Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile LASCĂR” – CÂMPINA – Locul I – Cros bărbați.
Organizarea acestor activități vizează consolidarea relațiilor dintre instituțiile membre R-SIM și dezvoltarea colaborării interinstituționale, în special, dar și identificarea unor noi activități care să implice cooperarea în alte domenii în afara celor identificate până în prezent.

10 informații utile despre Admiterea la Școala Națională de Pregătire a Agenților de Penitenciare Târgu Ocna

1. Când încep înscrierile pentru concursul de admitere?

Înscrierile au început în data de 20 mai 2022, iar cererile se pot depune până la data de 17 iunie 2022 ora 1500.

2. Unde îmi pot depune cererea de înscriere și când?

Cererile de înscriere la concursul de admitere și copiile documentelor necesare se pot depune la sediul uneia dintre unitățile penitenciare subordonate Administrației Naționale a Penitenciarelor (Penitenciar, Penitenciar-Spital, Centru Educativ, Centru de Detenție) – de preferință unitatea cea mai apropiată de domiciliul candidatului.
Completarea dosarului de înscriere la concursul de admitere, la sediile unităților penitenciare, se realizează până la data de 17 iunie, ora 1500.

Școala Națională de Pregătire a Agenților de Penitenciare Târgu Ocna NU primește cereri de înscrieri pentru concursul de admitere.

3. Când se susțin probele concursului de admitere?

Conform graficului de desfășurare, concursul de admitere la Școala Națională de Pregătire a Agenților de Penitenciare se desfășoară în următoarea perioadă:

01.09.2022-07.09.2022- Contravizita medicală
03.09.2022-08.09.2022- Proba de verificare a aptitudinilor fizice (proba sportivă)
Până la data de 08.09.2022, la ora 1800 – afișarea rezultatelor la probele de verificare a aptitudinilor fizice
09.09.2022- Proba scrisă la Limba română și Istoria românilor
Până la data de 11.09.2022, ora 1200- Centralizarea și afișarea rezultatelor la proba scrisă
Până la data de 12.09.2022- Soluționarea contestațiilor
13.09.2022, până la ora 1600- Publicarea/ Afișarea rezultatelor finale

Elevii Școlii Naționale de Pregătire a Agenților de Penitenciare Târgu Ocna prezenți la manifestările prilejuite de Ziua Eroilor

În Primul Război Mondial, Orașul Târgu Ocna a fost teatrul unor bătălii eroice, cele din zona Coșna și Cireșoaia înscriind pagini de aur în istoria apărării patriei.
Pentru promovarea sentimentului patriotic de cinstire a actelor de eroism, cu ocazia Zilei Eroilor, care în mod tradițional coincide cu Înălțarea Domnului, joi, 02 iunie 2022, elevii și personalul Școlii Naționale de Pregătire a Agenților de Penitenciare Târgu Ocna au participat la activitățile comemorative organizate de către Primăria orașului stațiune Târgu Ocna.

Delegația Școlii Naționale de Pregătire a Agenților de Penitenciare Târgu Ocna premiată la Simpozionului Național „Valențele (in)formative ale Comunicării”

În contextul bunelor relații de colaborare dintre Școala Națională de Pregătire a Agenților de Penitenciare Târgu Ocna și Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgășani, ca și membri fondatori ai Rețelei Școlilor de Învățământ Militar din Româna (R-SIM), în perioada 26-29 mai 2022, elevii școlii noastre, sub coordonarea domnului comisar șef de poliție penitenciară Valeriu ȘTEFĂNESCU, au luat parte, pentru prima dată, la lucrările Simpozionului Național „Valențele (in)formative ale Comunicării”, ediția a X-a.

Școala Națională de Pregătire a Agenților de Penitenciare Târgu Ocna gazdă a programelor de pregătire pentru studenții Academiei de Poliție „A.I. Cuza” și a personalul din sectorul Siguranța Deținerii și Regim Penitenciar

În perioada 23- 27 mai 2022, Școala Națională de Pregătire a Agenților de Penitenciare Târgu Ocna a fost coorganizator și gazdă a unor programe de pregătire specializată destinate studenților de la Academia de Poliție „A.I. Cuza” și personalul din sectorul Siguranța Deținerii si Regim Penitenciar.
Astfel, în această perioadă, în vederea consolidării competențențelor specifice carierei de polițist de penitenciare, 40 de studenți din cadrul Academiei de Poliție „A.I. Cuza”, anul II, specializarea penitenciare, au parcurs un program de pregătire specializată denumit „Atitudinea personală în situații de criză în mediul penitenciar”, care a cuprins module de studiu din domeniul siguranței deținerii și de intervenție profesională, aspecte teoretice și practice privind atitudinea personală eficientă în mediul penitenciar, precum și pregătire teoretică și practică privind modul de reacție a persoanei luate ostatic.

Vizita de studiu la Academia de Pregătire a Personalului de Penitenciare din Cehia

În perioada 16-20 mai 2022, o delegație formată din 6 membri din cadrul Şcolii Naţionale de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare Târgu Ocna, sub coordonarea directorului școlii, a participat la o vizită de studiu la Academia de Pregătire a Personalului de Penitenciare din Straz pod Ralskem – Cehia, în baza protocolului încheiat în anul 2018 între cele două instituții.
Vizita de studiu a vizat realizarea unui schimb de experiență și de bune practici, în cadrul acesteia fiind abordate aspecte privitoare la selecția, formarea inițială și pregătirea continua a personalului de penitenciare din cel două sisteme penitenciare.

Sfințirea bisericii închinate Martirilor și Mărturisitorilor din închisorile comuniste la Şcoala Naţională de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare Târgu Ocna

În data de 14 mai 2022, în anul 2017, cu binecuvântarea Înalt preasfințitului Părinte Arhiepiscop IOACHIM al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, s-a pus temelia Bisericii cu hramul Sfinții 40 de Mucenici din Sevastia și Sfinții Martiri Brâncoveni.
Lucrările de ridicare a bisericii de lemn au fot începute în toamna anului 2017 și au fost realizate exclusiv cu fonduri financiare și cu materiale obținute din donații, cu sprijinul Asociației Absolvenților Şcolii de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare Târgu Ocna – ALUMNI, cu contribuția susținută a tuturor angajaților din cadrul școlii, prin donarea catapetesmei bisericii de către Arhimandrit EPIFANIE Bulancea – duhovnicul Mănăstirii Măgura Ocnei, prin implicarea financiară determinantă a familiei Loredana și Arsenie-Marius Szeker și a altor binevoitori care s-au alătura acestui îndrăzneț proiect.

Ceremonial militar de primire a moaștelor Sfinților Martiri Brâncoveni și ale Sfinților 40 de Mucenici din Sevastia la SNPAP Târgu Ocna

În contextul evenimentelor organizate cu ocazia aniversării a 25 de ani de la înființarea școlii și a sfințirii Bisericii închinată „Martirilor și Mărturisitorilor din închisorile comuniste„ din cadrul Școlii Naționale de Pregătire a Agenților de Penitenciare, la sediul instituției va fi adusă, spre închinare, Racla cu părticele din moaștele Sfinților Martiri Brâncoveni, precum și din cele ale Sfinților 40 de Mucenici din Sevastia.
Racla cu moaștele sfinților, făurită la Atelierele Patriarhiei Române, va fi adusă la Târgu Ocna, de la Mănăstirea Nechit – Neamț, de către Părintele Arhimandrit Stareț Zenovie, în data de 13 mai 2022, începând cu ora 16:45, și va rămâne spre închinare până sâmbătă, 14 mai, ora 17:00.

Festivitatea de aniversare a 25 de ani de la înființarea SNPAP Târgu Ocna * 1997-2022

Acum 25 de ani, lua ființă Școala Națională de Administrație Penitenciară Târgu Ocna, instituție de învățământ militar, devenită emblematică pentru sistemul penitenciar românesc, care a oferit de-a lungul unui sfert de veac multor generații de ofițeri și agenți de poliție penitenciară șansa să se formeze aici ca oameni și ca profesioniști de cel mai înalt nivel.
În acest context aniversar, în perioada 12-14 mai 2022, școala noastră a programat o serie de evenimente deosebite, cu însemnătate specială pentru instituție, dar și pentru comunitatea noastră.

Elevii Școlii Naționale de Pregătire a Agenților de Penitenciare instruiți pe tema situațiilor de urgență

Informațiile privind acordarea primului ajutor ar trebui să fie accesibile tuturor, acestea sporind capacitatea unei persoane de a acționa pentru îmbunătățirea șanselor de supraviețuire ale unei victime.
În acest context, în data de 09.05.2022, începând cu ora 0800, elevii Școlii Naționale de Pregătire a Agenților de Penitenciare Târgu Ocna au dezbătut, în cadrul disciplinei „Responsabilitate socială, statut și deontologie profesională”, tema „Modalități de acordare a primului ajutor”.
Dezbaterea a fost organizată în colaborare doamna Lăcrămioara BOZ, coordonator program 112 din cadrul Asociației ‘‘Sfântul Nicolae cel Milostiv„ din Iași.