Arhivă Articole
Campionatul național de Hand to Hand Fighiting ediția a II a 2018 s-a desfășurat în localitatea Slănic Moldova în perioada 01- 02 iunie 2018. Acest sport este o artă marțială de contact care provine din Rusia și a fost introdusă în România la inițiativa unui grup de tineri punând în valoare tehnici : de box, kick box, judo, sambo și lupte.
La această competiție au fost prezente doisprezece cluburi din toate regiunile tării reprezentate de 82 de sportivi la cele două stiluri de luptă : light- contact, full-contact.
”Omul poate deveni om numai prin educație. El nu e nimic decât ceea ce face educația din el.”
Immanuel Kant
În perioada 14 – 18 mai 2018 Școala Națională de Pregătire a Agenților de Penitenciare Tîrgu Ocna a desfășurat campania de promovare a ofertei educaționale a Administrației Naționale a Penitenciarelor.
Instituțiile vizate în cadrul acestei activități au fost Liceul Tehnologic Dărmănești, Colegiul Tehnic ”Dimitrie Ghika” Comănești, Liceul ”Spiru Haret” Moinești, Liceul Tehnologic Tîrgu Ocna, Colegiul Național ”Costache Negri” Tîrgu Ocna, Colegiul Tehnic ”Petru Poni” Onești, Colegiul Național ”Dimitrie Cantemir” Onești, Colegiul Tehnic ”Gheorghe Asachi” Onești, Colegiul Național ”Grigore Moisil” Onești și Colegiul Sportiv ”Nadia Comăneci” Onești. Elevii din aceste unități de învățământ au avut ocazia să primească informații despre oferta educațională a instituțiilor de învățământ superior, precum și a instituțiilor post-liceale care școlarizează personal pentru sistemul penitenciar.
”Învățătura trebuie să fie uneori un drum; întotdeauna un orizont.”
Nicolae Iorga
Școala Națională de Pregătire a Agenților de Penitenciare Tîrgu Ocna a organizat în perioada 22 – 23 mai 2018 o activitate didactică interactivă pe tema ”Prevenirea traficului și consumului ilicit de droguri.” Aceasta a fost organizată de catedra de Științe Juridice și Socio-Umane în colaborare cu specialiști din cadrul Agenției Naționale Antidrog.
În ambele zile, domnul comisar Radu Năforniță, din cadrul Agenției Naționale Anti-drog – Centrul regional de prevenire, evaluare și consiliere anti-drog Bacău, a susținut un curs interactiv pe tema ”Globalizare și particularizare în fenomenul consumului de droguri”. Domnia sa le-a vorbit elevilor Școlii despre rolul instituțiilor în domeniul antidrog și despre sistemul de asistență și modalități de organizare a asistenței consumatorilor de droguri în sistemul penitenciar.
”Sportul reprezintă vigoarea vitală a umanității.”
George Călinescu
Promovarea sportului ca modalitate de educare a ființei umane a fost mereu unul dintre obiectivele Școlii Naționale de Pregătire a Agenților de Penitenciare Tîrgu Ocna, drept pentru care elevii Școlii au fost susținuți întotdeauna atunci când s-au implicat în diverse competiții sportive.
În acest context, în perioada 16.05.2018 – 20.05.2018, o echipă de 11 elevi însoțită de 3 cadre au participat la Turneul Internațional de Minifotbal ”Cupa Lotus”, ediția a XIII-a, organizat la Băile Felix de către Asociația Internațională a Polițiștilor Regiunea 3 Bihor. Echipa a ajuns până în optimi, fiind învinsă de IPA Prahova cu scorul 0-2. În ciuda acestui fapt, elevii s-au remarcat prin pasiunea și talentul de care au dat dovadă pe parcursul fiecărui meci.
În ziua de 16 mai 2018 o delegație a Școlii Naționale de Pregătire a Agenților de Penitenciare Tîrgu Ocna, formată din profesori ai catedrelor Instrucția tragerii, pregătire fizică și autoapărare și Teorie și practică penitenciară, sub conducerea directorului Școlii, au vizitat expoziția Black Sea Defense & Aerospace 2018 organizată la Romaero București.
Vizita delegației Școlii a fost urmată de deplasarea unui grup de 12 elevi care, în ziua de 18 mai au avut posibilitatea să vizioneze produse și echipamente expuse de peste 270 companii din țară și străinătate care activează în domenii ce țin de apărare, securitate cibernetică și aeronautică.
”În drapelul unei națiuni flutură sufletul colectiv al neamului.”
Tudor Mușatescu
În ziua de 17 mai 2018, cu ocazia Zilei Eroilor, a sărbătorii Înălţării Domnului și a Zilei Asociaţiei Naţionale „Cultul eroilor”, elevii şi personalul Şcolii Naţionale de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare au participat la manifestările comemorative organizate de Primăria oraşului stațiune Tîrgu Ocna dedicate Zilei Eroilor şi desfăşurate la Monumentul Eroilor Independenţei – Biserica ,,Răducanu”.
În cadrul programului, elevii au prezentat onorul militar și au luat parte la ceremonialul de defilare, prin acest gest manifestându-și respectul pentru eroii neamului românesc care și-au jertfit viața pentru apărarea credinței ortodoxe si a patriei.
Urmare a invitației primite de la Universitatea ”George Bacovia” Bacău, în data de 09.05.2018, un colectiv de profesori și elevi ai Școlii Naționale de Pregătire a Agenților de Penitenciare Tîrgu Ocna au participat la Conferinţa ştiinţifică internaţională ”Un secol de capital românesc în Europa şi metamorfozele sale în era informaţională”, realizând în comun cu studenții o activitate didactică interdisciplinară ce a presupus participarea la un proces penal simulat, respectiv escortarea și prezentarea în fața instanței de judecată a unei persoane private de libertate clasificată în categoria celor care prezintă risc pentru siguranța locului de deținere.
„Nici un gest de bunătate, indiferent cât e el de mic, nu e în zadar.”
Aesop
Peste 120 de elevi ai Școlii Naționale de Pregătire a Agenților de Penitenciare au decis să își ajute semenii greu încercați și să doneze ceea ce au mai de preț – sângele, iar odată cu acesta și un strop de speranță, știut fiind că un donator poate salva cel putin trei vieți,.
Din acest motiv în zilele de 08 și 09 mai se desfășoară la sediul Școlii o campanie de donare de sânge, cu sprijinul personalului din cadrul Centrului de transfuzii Bacău.
”Nici o jertfă nu e prea mare când este pentru neam și adevăr”
Iuliu Maniu
Anul 2018 reprezintă pentru România anul centenarului Marii Uniri, eveniment cu o semnificație cu totul specială, care va rămâne una dintre cele mai memorabile pagini ale istoriei românești.
La împlinirea a o sută de ani, suntem cu toții conectați la Primul Război Mondial și înfăptuirea Marii Uniri, fie prin propria istorie a familiei, prin moștenirea comunităților locale, dar și datorită impactului asupra societății și asupra lumii în care trăim.