Campania de donare sânge ”Donăm pentru viață”

„Nici un gest de bunătate, indiferent cât e el de mic, nu e în zadar.”
Aesop


Peste 120 de elevi ai Școlii Naționale de Pregătire a Agenților de Penitenciare au decis să își ajute semenii greu încercați și să doneze ceea ce au mai de preț – sângele, iar odată cu acesta și un strop de speranță, știut fiind că un donator poate salva cel putin trei vieți,.
Din acest motiv în zilele de 08 și 09 mai se desfășoară la sediul Școlii o campanie de donare de sânge, cu sprijinul personalului din cadrul Centrului de transfuzii Bacău.


Gestul elevilor noștri vine în sprijinul oamenilor care luptă pentru viață, confirmând încă odată existența unui set de valori bine structurate, preluate de la familie și șlefuite pe parcursul educației continue, motiv pentru care întreg personalul didactic al Școlii este mândru de ei.
Dictonul latin ”Nihil sine Deo” a fost reformulat de către elevii noștri prin activitatea desfășurată în ”Nimic fără solidaritate”.
Conducerea Școlii acordă permanent sprijin elevilor săi pentru realizarea campaniilor umanitare și a acțiunilor de binefacere, conștienți fiind de importanța dezvoltării și propagării spiritului de echipă, de solidaritate, de coeziune, atât în rândul personalului din unitățile penitenciare cât și în societate.