Festivitatea de deschidere a anului școlar 2020 – 2021

Un eveniment plin de încărcătură emoţională şi de speranţe este momentul deschiderii cursurilor Şcolii Naţionale de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare Târgu Ocna pentru o nouă serie de elevi.

Începând cu data de 10 octombrie 2020, Școala Națională de Pregătire a Agenților de Penitenciare Târgu Ocna a deschis porțile pentru încă o serie de elevi.

Noua serie este formată dintr-un număr de 260 elevi, care vor fi școlarizați și instruiți în două centre de școlarizare, respectiv la Târgu Ocna (202 elevi), precum si la Secția Arad (58 elevi).

De asemenea, în anul școlar 2020 – 2021, vor fi școlarizați un număr de 20 tineri din Republica Moldova.

Examenul de certificare a calificării profesionale de agent de penitenciare

Anul acesta, examenul de certificare a calificării profesionale de agent de penitenciare pentru elevii Şcolii Naţionale de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare Tg.Ocna, seria 2019 – 2020, s-a desfășurat într-un context atipic, adaptat condițiilor impuse de pandemia provocată de noul coronavirus SARS – CoV-2, precum si modificării Metodologiei de organizare și desfășurare a examenului de certificare a calificării profesionale de agent de penitenciare, cu durata de un an, la Școala Națională de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare Târgu Ocna, aprobată prin Ordinul M.J. 3504/C/04.09.2020.

Respect şi aducere aminte pentru mărturisitori!

În baza Legii nr. 247/2011, ziua de 9 martie este zi națională de rememorare a destinelor întrerupte înainte de vreme sau schimbate în mod nedrept ale miilor de deţinuţi politici anticomunişti din România postbelică.
În această zi, declarată prin actul normativ susmenționat, ca fiind Ziua Deținuților Politici Anticomuniști din Perioada 1944 – 1989, trebuie să ne aducem aminte de martiri, iar Biserica Ortodoxă ne aminteşte de supliciul celor 40 de mucenici din Sevastia, pentru că, în esenţă, aceasta a fost şi drama deţinuţilor anticomunişti din perioada 1944 – 1989: un martiraj îndurat pentru că au mărturisit şi nu s-au lepădat de credinţa lor de a vedea o Românie liberă.
Cu acest prilej, în data de 09 martie 2020, elevii Şcolii Naţionale de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare Târgu Ocna, profesorii şi salariaţii, voluntari și misionari creștin ortodocși din comunitate, au participat la manifestările moral-religioase, organizate de către preotul capelan de poliție penitenciară Florin SMARANDI – coordonator al preoților din Administrația Națională a Penitenciarelor.

Proiect de educație rutiera ”Educație. Responsabilitate. Atitudine.”

În fiecare an, mii de oameni își pierd viața sau sunt răniți grav în accidente rutiere, România fiind pe primul loc în Uniunea Europeană, cu o medie anuală de peste 1900 decedați.
In acest context, Şcoala Naţională de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare Târgu Ocna, acordă o importanță deosebită conștientizării în rândul elevilor a pericolelor rutiere si, anual, organizează prelegeri susținute de specialiști, pe tema conducerii preventive si respectarea regulilor de circulație.
Astfel, în data de 05 martie 2020, începând cu ora 1130, la Sala de Festivități a instituției, domnul Dan GÎRTOFAN, multiplu campion național si balcanic de raliu, maestru emerit al Sportului din România, însoțit de către domnul Cătălin TODERAȘ, manager de proiect, au susținut în fața elevilor si a personalului școlii, Proiectul de educație rutiera ”Educație. Responsabilitate. Atitudine” .

Vizita delegației SNPAP la sediul Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului

În ziua de miercuri, 19. 02 2020, o delegație a Școlii Naționale de Pregătire a Agenților de Penitenciare Tg. Ocna a fost primită în audiență, la sediul Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, de către Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop, dr. IOACHIM GIOSANU, ARHIEPISCOP AL ARHIEPISCOPIEI ROMANULUI ȘI BACĂULUI.
Delegația, formată din directorul SNPAP Tg. Ocna, preotul capelan coordonator al preoților de penitenciare din cadrul ANP, însoțiți de părintele protopop al Protoieriei Onești, pr. Ioan Bârgăoanu și Pictorul Petrișor Birtea, a prezentat Înalt Preasfințitului Părinte Arhiepiscop stadiul lucrărilor la noua Biserică închinată Sfinților martiri și mărturisitori români din închisorile comuniste, precum și cu privire la renovarea și repictarea Capelei din interiorul instituției.

Ședința de bilanț al activităților desfășurate în anul 2019

În ziua de 21 ianuarie 2020, începând cu ora 12.00, la Școala Națională de Pregătire a Agenților de Penitenciare Târgu Ocna a avut loc ședința de bilanț al activităților desfășurate în anul 2019.

La această activitate au fost invitați să participe, alături de personalul Școlii, reprezentantul Administrației Naționale a Penitenciarelor, reprezentanți ai autorităților publice locale, precum și foști directori și directori adjuncți ai instituției.

În cadrul ședinței de bilanț au fost evidențiate activitățile de importanță deosebită pe care Școala le-a derulat pe parcursul anului supus analizei, precum și dificultățile, provocările și nerealizările pe care instituția fost nevoită să le depășească în această perioadă.