Conferința „Drepturile omului și evoluția societății: Realități, Interpretări, Tendințe”

Școala Națională de Pregătire a Agenților de Penitenciare Târgu Ocna a organizat în perioada 11 – 12 decembrie 2019 cea de-a V-a ediție a conferinței „Drepturile omului și evoluția societății: Realități, Interpretări, Tendințe”, eveniment care a inclus dezbateri pe tema „Libertatea credinței și conștiinței – Impacturi asupra respectării drepturilor omului aflat în detenție”.
Ediția de anul acesta a cuprins secțiunea de educație moral-religioasă, care s-a desfășurat pe data de 11 decembrie 2019 și secțiunea științifică, care s-a desfășurat pe data de 12 decembrie 2019.

Campania „Nouă ne pasă”

„Darul nu după mărime, ci după dragoste se prețuiește.”
Proverb românesc

În data de 6 decembrie 2019 elevii Școlii Naționale de Pregătire a Agenților de Penitenciare Târgu Ocna s-au implicat voluntar în campania „Nouă ne pasă”, activitate care a intrat în tradiția Școlii încă din anul 2015 și pe care instituția noastră o organizează pentru a oferi elevilor oportunitatea de a-și manifesta umanismul, compasiunea și altruismul. Campania de anul acesta a fost organizată în colaborare cu Școala nr. 2 Târgu Ocna.
Elevii au cumpărat dulciuri, rechizite și jucării pentru copiii din Grădinița nr. 3 și Grădinița nr. 3 bis din Târgu Ocna, proveniți din familii cu resurse financiare reduse. Bunurile au fost achiziționate cu bonurile obținute în urma acțiunii de donare de sânge desfășurată la Școală în luna noiembrie și au fost dăruite cu ocazia zilei ce îl cinstește pe Sfântul Nicolae.

Conferință de presă – Jocurile Latino-Americane ale Polițiștilor și Pompierilor

În data de 29 noiembrie 2019, la Școala Națională de Pregătire a Agenților de Penitenciare Târgu Ocna a avut loc o conferință de presă privind participarea domnului inspector de poliție penitenciară Mihai GOSAV, profesor în cadrul Școlii, la Jocurile Latino-Americane ale Polițiștilor și Pompierilor, eveniment la care au participat reprezentanți din 30 de țări din toate colțurile lumii.
Competiția a fost organizată de către Asociația Internațională a Polițiștilor și s-a desfășurat în Mexico-City, Mexic în perioada 17-23 noiembrie 2019. Domnul Mihai GOSAV a reprezentat Școala Națională de Pregătire a Agenților de Penitenciare Târgu Ocna în cadrul acestui eveniment și a câștigat titlul de campion la judo pentru a doua oară consecutiv.

Conferința duhovnicească ”Suferința mărturisitoare din închisorile comuniste”

În spiritul educării tinerilor şi a respectului ce trebuie acordat faţă de adevăraţii mărturisitori şi mucenici ai credinţei, în data de 21 noiembrie 2019, începând cu ora 16, la sediul Școlii Naționale de Pregătire a Agenților de Penitenciare Târgu Ocna a poposit Părintele monah Valerian Grecu, în vârstă de 90 ani, care a susținut elevilorConferința duhovnicească intitulată ”Suferința mărturisitoare din închisorile comuniste”
Părintele Valerian Grecu este martor și mărturisitor al credinței, după ce a petrecut 24 de ani grei de suferință în închisorile comuniste de la Gherla, Jilava, Aiud, Galați, Tecuci, Bârlad, Poarta Albă, Râmnicu Sărat, coloniile din Balta Mare, Periprava, Dumbrăveni. A cunoscut astfel personalități ale ortodoxiei românești precum părintele Arsenie Boca, Ioan Iovan, Ilie Lăcătușu, Dimitrie Bejan și alții.

Campania „Salvarea unei vieți depinde de tine”

În perioada 19 noiembrie – 20 noiembrie 2019 elevii Școlii Naționale de Pregătire a Agenților de Penitenciare Târgu Ocna s-au implicat voluntar în campania „Salvarea unei vieți depinde de tine”, activitate care a intrat în tradiția Școlii încă din anul 2014, și pe care instituția noastră o organizează pentru a oferi elevilor noștri oportunitatea de a-și manifesta umanismul, compasiunea și respectul față de semeni.

Conferința națională cu participare internațională ”DECRET – Devianță și Criminalitate. Evoluție, Tendințe și Perspective”, ediția a V-a

În zilele de 14 și 15 noiembrie 2019 a avut loc Conferința națională cu participare internațională ”DECRET – Devianță și Criminalitate. Evoluție, Tendințe și Perspective”, ediția a V-a, organizată de către Universitatea ”GEORGE BACOVIA” Bacău în parteneriat cu Școala Națională de Pregătire a Agenților de Penitenciare Târgu Ocna și alte instituții partenere.
În prima zi, la sediul Universității ”George Bacovia”, a avut loc deschiderea oficială a Conferinței. Activitățile s-au desfășurat în plen, pe trei secțiuni paralele, pe temele „Prevenirea și combaterea devianței și a criminalității. Abordări integrate în evoluția, tendințele, impacturile și perspectivele de manifestare a devianței și criminalității”, „Cererea și oferta de droguri. Strategii de aplicare a legislației în domeniul antidrog” și „Antifraudă și anticorupție. Metode și mijloace de prevenire, detectare și investigare a fraudelor și faptelor de corupție.”

Conferința „Gratiile nu despart suflete”, ediția a X-a

În data de 14.11.2019, la Școala Națională de Pregătire a Agenților de Penitenciare Târgu Ocna a avut loc cea de-a X-a ediție a conferinței „Gratiile nu despart suflete”, organizată în colaborare cu Asociația Foștilor Deținuți Politici din România și Asociația „Pro – Activ Memoria”.
Printre invitați s-au numărat Octavian BJOZA – președintele Asociației Foștilor Deținuți Politici din România și Subsecretar de Stat în Secretariatul General al Guvernului, Ioan CHERTIȚIE – președintele Asociației „ProActiv Memoria”, Danion VASILE – teolog, Silviu MOLDOVAN – șef serviciu în cadrul Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității, Alexandru NICOLICI – inițiatorul proiectului „Centrul de Informare și Documentare „Martirii Crezului” Baia – Sprie”, profesor arhivist Vilică MUNTEANU – fost director al Direcției Județene a Arhivelor Naționale Bacău și Constantina VOICU – artist plastic.

Campania de promovare a ofertei educaționale a Administrației Naționale a Penitenciarelor

În perioada 28.10.2019 – 31.10.2019 Școala Națională de Pregătire a Agenților de Penitenciare Târgu Ocna a desfășurat campania de promovare a ofertei educaționale a Administrației Naționale a Penitenciarelor.
Instituțiile vizate în cadrul acestei activități au fost Liceul Tehnologic Dărmănești, Colegiul Tehnic ”Dimitrie Ghika” Comănești, Liceul ”Spiru Haret” Moinești, Liceul Tehnologic Tîrgu Ocna, Colegiul Național ”Costache Negri” Tîrgu Ocna, Colegiul Tehnic ”Petru Poni” Onești, Colegiul Național ”Dimitrie Cantemir” Onești, Colegiul Tehnic ”Gheorghe Asachi” Onești, Colegiul Național ”Grigore Moisil” Onești, Liceul cu program sportiv ”Nadia Comăneci” Onești și Liceul Teologic „Fericitul Ieremia” Onești. Elevii din aceste unități de învățământ au avut ocazia să primească informații despre oferta educațională a instituțiilor de învățământ superior, precum și a instituțiilor post-liceale care școlarizează personal pentru sistemul penitenciar.

Competiția sportivă ”Born to fight” organizată de Federația Română de Budokai

În perioada 18.10.2019 – 19.10.2019, în localitatea Galați, a avut loc competiția sportivă ”Born to fight”, organizată de Federația Română de Budokai în colaborare cu Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Galați, activitate la care au participat 12 echipe din toate colțurile țării și peste 200 de sportivi.

Școala Națională de Pregătire a Agenților de Penitenciare Târgu Ocna a fost reprezentată în cadrul acestui eveniment de 8 elevi, coordonați de către domnul inspector de poliție penitenciară Mihai GOSAV și de către domnul agent șef adjunct de poliție penitenciară Alexandru PANAIT.

Festivitatea de deschidere a anului şcolar 2019 – 2020

Şcoala Naţională de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare Târgu Ocna a organizat astăzi, 11 octombrie 2019, începând cu ora 10.00, FESTIVITATEA DE DESCHIDERE a anului şcolar 2019 – 2020, eveniment ce marchează debutul noii generații de elevi în demersul pregătirii profesionale ca viitori agenți de poliție penitenciară.
Anul acesta, Școala Națională de Pregătire a Agenților de Penitenciare Târgu Ocna pregătește un număr de 240 elevi români pentru sistemul penitenciar românesc, dintre care 60 elevi vor urma cursurile în cadrul Structurii de Învățământ Arad, arondată Școlii noastre. Acestora li se vor alătura și 9 elevi selectați de către Administrația Națională a Penitenciarelor din Republica Moldova.