Conferință de presă – Jocurile Latino-Americane ale Polițiștilor și Pompierilor

În data de 29 noiembrie 2019, la Școala Națională de Pregătire a Agenților de Penitenciare Târgu Ocna a avut loc o conferință de presă privind participarea domnului inspector de poliție penitenciară Mihai GOSAV, profesor în cadrul Școlii, la Jocurile Latino-Americane ale Polițiștilor și Pompierilor, eveniment la care au participat reprezentanți din 30 de țări din toate colțurile lumii.
Competiția a fost organizată de către Asociația Internațională a Polițiștilor și s-a desfășurat în Mexico-City, Mexic în perioada 17-23 noiembrie 2019. Domnul Mihai GOSAV a reprezentat Școala Națională de Pregătire a Agenților de Penitenciare Târgu Ocna în cadrul acestui eveniment și a câștigat titlul de campion la judo pentru a doua oară consecutiv.


Palmaresul sportivului s-a îmbogățit cu o medalie de aur la judo, categoria 100 kg și două medalii de argint, la judo categoria OPEN și la jiu-jitsu brazilian.
În cadrul conferinței de presă conducerea Școlii a subliniat importanța susținerii personalului în activitățile inițiate și a sportului, în particular, ca mijloc de promovare a României și a sistemului penitenciar românesc.
Domnul Mihai GOSAV a vorbit invitaților despre experiența din Mexic, despre relațiile de colaborare stabilite cu sportivii prezenți la competiție și despre dorința de a participa împreună cu elevi ai Școlii noastre la Jocurile Europene ale Polițiștilor și Pompierilor, care vor avea loc în anul 2020 în Germania.
La conferința de presă au participat și reprezentanții Asociației Internaționale a Polițiștilor Regiunea 3 Bacău, ai Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor și ai Sindicatului Național al Polițiștilor de Penitenciare, care au apreciat atât reușitele sportivului Mihai GOSAV cât și rezultatele deosebite obținute în cariera profesională.