Campania „Nouă ne pasă”

„Darul nu după mărime, ci după dragoste se prețuiește.”
Proverb românesc

În data de 6 decembrie 2019 elevii Școlii Naționale de Pregătire a Agenților de Penitenciare Târgu Ocna s-au implicat voluntar în campania „Nouă ne pasă”, activitate care a intrat în tradiția Școlii încă din anul 2015 și pe care instituția noastră o organizează pentru a oferi elevilor oportunitatea de a-și manifesta umanismul, compasiunea și altruismul. Campania de anul acesta a fost organizată în colaborare cu Școala nr. 2 Târgu Ocna.
Elevii au cumpărat dulciuri, rechizite și jucării pentru copiii din Grădinița nr. 3 și Grădinița nr. 3 bis din Târgu Ocna, proveniți din familii cu resurse financiare reduse. Bunurile au fost achiziționate cu bonurile obținute în urma acțiunii de donare de sânge desfășurată la Școală în luna noiembrie și au fost dăruite cu ocazia zilei ce îl cinstește pe Sfântul Nicolae.


Ajutoarele lui Moș Nicolae au adus zâmbete pe fețele copilașilor care, cu bucurie în suflete, i-au răsplătit cu poezii și cântecele pe elevii generoși. Lumina din ochii copiilor au fost darul cel mai de preț primit azi de elevii Școlii, care prin gestul lor, au reconfirmat faptul că valorile insuflate de dascăli și părinți sunt cultivate permanent, iar bunătatea și dragostea de oameni sunt răsplătite pe măsură.
O a doua etapă a acestei campanii se va desfășura luni, 9 decembrie 2019, când elevii Școlii vor duce darurile la Școala nr. 2 Târgu Ocna, unitate de învățământ care organizează o campanie de colectare a cadourilor ce vor ajunge, de Crăciun, la alți copii din diferite familii modeste din oraș.