Campania „Salvarea unei vieți depinde de tine”

În perioada 19 noiembrie – 20 noiembrie 2019 elevii Școlii Naționale de Pregătire a Agenților de Penitenciare Târgu Ocna s-au implicat voluntar în campania „Salvarea unei vieți depinde de tine”, activitate care a intrat în tradiția Școlii încă din anul 2014, și pe care instituția noastră o organizează pentru a oferi elevilor noștri oportunitatea de a-și manifesta umanismul, compasiunea și respectul față de semeni.


Însoțiți de personalul Școlii și sub atenta monitorizare a cadrelor medicale specializate din cadrul Centrului de transfuzii Bacău, elevii au ocazia să dovedească faptul că le pasă de cei aflați în suferință și că sunt gata oricând să acționeze pentru a-i ajuta.
Gestul altruist al elevilor noștri a fost susținut și de către polițiștii de penitenciare din cadrul instituției care, la rândul lor, au participat la compania de donare de sânge, constituindu-se astfel într-un un exemplu pozitiv pentru tinerii elevi.
Având în vedere faptul că în cadrul campaniei „Salvarea unei vieți depinde de tine” 2019 au fost înregistrați peste 100 de donatori, conducerea Școlii Naționale de Pregătire a Agenților de Penitenciare Târgu Ocna consideră activitatea o reușită și își propune păstrarea acestei tradiții și pentru promoțiile viitoare de elevi.
Atitudinea și implicarea elevilor reprezintă încă o dovadă a conduitei morale deosebite a acestora, și a spiritului civic și proactiv pe care școala noastră reușește să le dezvolte.