Proiect de educație rutiera ”Educație. Responsabilitate. Atitudine.”

În fiecare an, mii de oameni își pierd viața sau sunt răniți grav în accidente rutiere, România fiind pe primul loc în Uniunea Europeană, cu o medie anuală de peste 1900 decedați.
In acest context, Şcoala Naţională de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare Târgu Ocna, acordă o importanță deosebită conștientizării în rândul elevilor a pericolelor rutiere si, anual, organizează prelegeri susținute de specialiști, pe tema conducerii preventive si respectarea regulilor de circulație.
Astfel, în data de 05 martie 2020, începând cu ora 1130, la Sala de Festivități a instituției, domnul Dan GÎRTOFAN, multiplu campion național si balcanic de raliu, maestru emerit al Sportului din România, însoțit de către domnul Cătălin TODERAȘ, manager de proiect, au susținut în fața elevilor si a personalului școlii, Proiectul de educație rutiera ”Educație. Responsabilitate. Atitudine” .


Activitatea face parte din Proiectul de educație rutiera ”Educație. Responsabilitate. Atitudine” (E.R.A.), inițiat de către Dan GÎRTOFAN, este unul din cele mai importante programe de educație rutieră, având ca obiectiv instruirea unui număr de 3.000 tineri, cu scopul de a-i învăța nu numai să respecte reguli, ci să fie responsabili si să prevină incidentele rutiere.

Au fost prezentate aspecte privind respectarea regulilor de circulație, conducere defensivă, dar și respectarea normelor de conduită ca pieton pe drumurile publice.
De asemenea, elevii au primit informații privind siguranța și conștientizarea pericolelor care pot apărea în trafic, scopul prelegerii fiind prevenirea accidentelor rutiere și adoptarea unui comportament responsabil, atât la volanul mașinii, cât și în deplasarea pe drumurile publice.
Întâlnirea a avut un caracter interactiv si a prezentat interes pentru cei prezenți, iar invitatul a inițiat discuții cu elevii, oferindu-le sfaturi şi răspunsuri la întrebări.