Sprijin umanitar din partea elevilor Școlii Naționale de Pregătire a Agenților de Penitenciare Târgu Ocna

”Am învârtit roțile speranței și ne-am unit eforturile și puterile pentru însănătoșirea lui Liviu Șoimu! Am înțeles că un gest cât de mic poate însemna pentru cineva chiar VIAȚA.
Suntem alături de Liviu și credem că Dumnezeu, prin oameni, face imposibilul-posibil.
Multă sănătate și gânduri bune, Liviu!”

Elevii ȘNPAP Tg.Ocna

 

În spiritul solidarității umane și implicării sociale, elevii Școlii Naționale de Pregătire a Agenților de Penitenciare Târgu Ocna, din proprie inițiativă, au reacționat la un apel umanitar de sprijinire a tânărului Liviu ȘOIMU din localitatea Galați, în vârstă de 21 ani, care trece prin momente deosebit de dificile, fiind diagnosticat cu leucemie acută monoblastică, grupă de risc înalt.

Elevii noștri s-au mobilizat exemplar și au oferit o rază de speranță familiei care trece prin momente grele, alăturându-se acesteia cu un modest ajutor moral și financiar, donând sume de bani, în limita posibilităților fiecăruia.

Gestul s-a concretizat ca urmare a dorinței de a veni în sprijinul semenilor care au nevoie de ajutor și de a aduce un strop de speranță în sufletul acestora.

Ca viitori agenți de poliție penitenciară, elevii Școlii noastre sunt conștienți de faptul că nimic nu este mai presus decât viața, indiferent a cui este aceasta, cu atât mai mult a unui tânăr aflat în suferință.

Conducerea Școlii sprijină astfel de inițiative și încurajează elevii să-și dezvolte spiritul de umanism, îndeosebi în aceste vremuri dificile pe care le trăim, confirmându-ne încă o dată că motto-ul Școlii „Cea mai nobilă preocupare a omului e omul” se transpune în fapte reale.

Astfel, am primit cu toții reconfirmarea faptului că valorile morale și umane pe care încercăm să le insuflăm elevilor Școlii noastre cresc pe zi ce trece și că eforturile profesorilor sunt răsplătite cu fiecare ocazie.

Nimic nu se face fără oameni, fără bunătate și fără dorința de a strecura în mișcarea universului o scânteie de BINE și o fărâmă de FRUMOS care, contopite, să adauge valoare OMENIRII.