Activităţi dedicate Zilei Naționale a României

Activităţile dedicate Zilei Naționale a României 1 Decembrie 2021

Sărbătoarea Zilei Naţionale a României este un prilej de aducere aminte şi de cinstire a memoriei celor care au realizat Marea Unire de la 1 decembrie 1918.

În acest context, Școala Națională de Pregătire a Agenților de Penitenciare Târgu Ocna a dat curs invitației de participare la ceremonialul militar-religios organizat de către Comenduirea Garnizoanei Bacău, în ziua de 1 Decembrie 2021, cu ocazia Sărbătorii Naționale a României.

În cadrul programului, elevi și reprezentanți ai școlii au depus o coroană de flori, în memoria eroilor neamului. Manifestările au continuat cu defilarea gărzii de onoare, alături de care o formațiune de elevi sub coordonarea personalului școlii a participat la defilare și a prezentat onorul militar sub acordurile muzicii militare, prin acest gest exprimându-și respectul față de istoria si eroii neamului românesc.

Ziua României reprezintă pentru Şcoala Naţională de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare Târgu-Ocna o nouă oportunitate de a cultiva în conştiinţa elevilor – viitori agenţi de politie penitenciară – atașamentul şi preţuirea faţă de valorile naţionale, din perspectiva apartenenţei lor la sistemul de ordine publică şi siguranţă naţională ale statului.