100 de elevi donatori de sânge în cadrul campaniei „Donează pentru viață”

În contextul lipsei acute de sânge din sistemul medical și în scopul dezvoltării spiritului civic în rândul elevilor Școlii Naționale de Pregătire a Agenților de Penitenciare Târgu Ocna, la sediul instituției noastre a fost organizată, în perioada 15 – 16 martie 2023, o campanie de donare de sânge pentru a veni în ajutorul oamenilor aflați în suferință, oferindu-le, prin acest gest, o șansă la viață.
Această activitate a beneficiat de implicarea a 100 de donatori, elevi ai școlii noastre, care au dăruit, cu generozitate, 45,000 ml de speranță pentru cei aflați într-o situație deosebită, pentru care sângele donat ar putea însemna salvarea vieții.
Campania de donare de sânge încheiată în data de 16 martie este a doua de acest gen la care participă elevii din această promoție, prima fiind organizată în luna noiembrie 2022, când s-au înregistrat 142 de donatori.


Activitățile de acest gen au intrat în tradiția școlii încă din anul 2014 și sunt realizate în colaborare cu Centrul de Transfuzii Bacău.
Nevoia permanentă de sânge ne determină să conștientizăm cât de importanți suntem la nivel individual și cât de mult putem contribui la susținerea stării de bine în rândul semenilor noștri.
Se reconfirmă astfel, faptul că, sistemul de valori pe care școala noastră îl insuflă elevilor în cadrul procesului de pregătire produce deja efecte prin schimbarea mentalităților și creșterea gradului conștientizare și de responsabilitate socială.