Conduită preventivă în trafic – Prevenirea implicării în accidente rutiere

Conducerea defensivă este conducerea într-o manieră care folosește strategii de siguranță ce permit șoferilor să aibă o atitudine predictibilă indiferent de condițiile de drum, vreme și acțiunile celorlalți șoferi de pe drum.
Școala Națională de Pregătire a Agenților de Penitenciare Târgu Ocna acordă o importanță deosebită conștientizării, de către elevi, a pericolelor rutiere și organizează, anual, activități pe tema conducerii preventive și a respectării regulilor de circulație.


În acest context, în data de 09 martie 2023, la sediul structurii de învățământ din Târgu Ocna, domnul Dan GÎRTOFAN, multiplu campion național de raliu, însoțit de către domnul Cătălin TODERAȘ, au susținut în fața elevilor și a personalului școlii o prelegere privind principiile conducerii defensive, subliniind faptul că, pentru a fi în siguranță la volan, șoferii trebuie, concomitent, să adopte o conduită preventivă, precum și un stil de conducere defensiv. În ultima parte a instruirii, domnul plutonier adjutant Adrian LĂCĂTUȘU din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Brașov a prezentat elevilor modalități de acordare a primului ajutor.
Obiectivul școlii urmărit prin organizarea acestor tipuri de activități este acela de a dezvolta elevilor un comportament responsabil și o conduită preventivă în trafic, elemente de bază pentru prevenirea accidentelor rutiere.