SNPAP Târgu Ocna gazdă pentru 16 studenți din cadrul Academiei de Justiție din Polonia, aflați în vizită de studiu în România

În perioada 8-11 mai 2023, o delegație formată din 16 studenți și 4 profesori din cadrul Academiei de Justiție din Varșovia, Polonia, a desfășurat o vizită de studiu la Școala Națională de Pregătire a Agenților de Penitenciare Târgu Ocna.
Vizita de studiu a început, în data de 9 mai 2023, cu prezentarea informațiilor generale referitoare la sistemul penitenciar din România, prezentare urmată de vizitarea instituției, ocazie cu care oaspeții școlii au avut oportunitatea de a vedea spațiile administrative, spațiile de cazare pentru elevi, sălile de clasă, cabinetele de e-learning, sălile de curs, simulatorul de specialitate și Memorialul Târgu Ocna.


Pentru atingerea obiectivelor vizitei, agenda a inclus și vizitarea Penitenciarului Spital din Târgu Ocna, ocazie care le-au permis oaspeților să afle mai multe detalii despre sistemul penitenciar din România și să observe condițiile de detenție și chiar să interacționeze cu persoanele private de libertate.
Conform agendei de lucru, în data de 10 mai 2023, studenții din Polonia au primit informații cu privire la procesul de evaluare a riscului pe care îl prezinta persoanele private de libertate de la intrarea în penitenciar și pe parcursul executării pedepsei.
Totodată, aceștia au participat și la discuții libere cu elevii școlii noastre, ocazie cu care au putut afla mai multe detalii despre condițiile de cazare și școlarizare, despre procesul educațional și nu în ultimul rând despre activitățile extra didactice în care aceștia sunt implicați.
Această vizită de studiu se înscrie în contextul bunelor relații de colaborare dintre Academia de Justiție din Polonia și Școala Națională de Pregătire a Agenților de Penitenciare Târgu Ocna și a vizat schimbul de experiență și bune practici în domeniul penitenciar.