Școala Națională de Pregătire a Agenților de Penitenciare Târgu Ocna gazdă a programelor de pregătire pentru studenții Academiei de Poliție „A.I. Cuza” și a personalul din sectorul Siguranța Deținerii și Regim Penitenciar

În perioada 23- 27 mai 2022, Școala Națională de Pregătire a Agenților de Penitenciare Târgu Ocna a fost coorganizator și gazdă a unor programe de pregătire specializată destinate studenților de la Academia de Poliție „A.I. Cuza” și personalul din sectorul Siguranța Deținerii si Regim Penitenciar.
Astfel, în această perioadă, în vederea consolidării competențențelor specifice carierei de polițist de penitenciare, 40 de studenți din cadrul Academiei de Poliție „A.I. Cuza”, anul II, specializarea penitenciare, au parcurs un program de pregătire specializată denumit „Atitudinea personală în situații de criză în mediul penitenciar”, care a cuprins module de studiu din domeniul siguranței deținerii și de intervenție profesională, aspecte teoretice și practice privind atitudinea personală eficientă în mediul penitenciar, precum și pregătire teoretică și practică privind modul de reacție a persoanei luate ostatic.


Acest program special de pregătire este conceput în totalitate de către școala noastră, bucurându-se de apreciere la nivel european, fiind parcurs, în anii anteriori, cu grupe de studenții din cadrul Academiei de Pregătire a Personalului de Penitenciare (KRUS) din Norvegia.
Concomitent programului de pregătire cu studenții, s-a desfășurat și modulul practic de ‘‘Instruire specifică în domeniul Siguranței Personale și Intervenție Profesională”, organizat pentru personal din cadrul sectorului Siguranța Deținerii și Regim Penitenciar din penitenciarele din țară.
La sfârșitul parcurgerii celor două programe de pregătire, Federația Română de Hand to Hand Fighting în colaborare cu Administrația Națională a Penitenciarelor și cu sprijinul Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor, a organizat la sediul școlii prima ediție a cupei ”Military Fighter”. La acest eveniment au participat 80 de sportivi din cadrul academiei de poliție, școlii noastre și personal din sistemul penitenciar.
Evenimentele organizate se înscriu în contextul bunelor relații de colaborare dintre academie, școala noastră și Administrația Națională a Penitenciarelor în scopul profesionalizării personalului și a dezvoltării spiritului de echipă și de camaraderie în rândul actualilor și viitorilor polițiști de penitenciare.