“Conduita defensivă în trafic pentru prevenirea accidentelor rutiere”

În fiecare an, mii de oameni își pierd viața sau sunt răniți grav în accidente rutiere. Conform datelor statistice, în anul 2021 au fost înregistrate 932 de decese, iar alți 2004 oameni au fost răniți. Principalele cauze au fost viteza excesivă și traversarea neregulamentară.
În acest context, Școala Națională de Pregătire a Agenților de Penitenciare
Târgu Ocna acordă o importanță deosebită conștientizării de către elevi, a riscurilor și pericolelor rutiere și, pentru prevenirea acestora, organizează anual activități specifice pe tema conducerii defensive și a respectării regulilor de circulație.
Astfel, în data de 03 martie 2022, școala noastră, în colaborare cu Serviciului Rutier din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenirea Criminalității al Inspectoratului de Poliție Bacău, a organizat o activitate de instruire cu tema “Conduita defensivă în trafic pentru prevenirea accidentelor rutiere”.

În prelegerea sa, domnul comisar Marian URSU, din cadrul Serviciului Rutier al IPJ Bacău, a prezentat elevilor informații referitoare la respectarea regulilor de circulație, conducerea defensivă și respectarea normelor de conduită ca pieton pe drumurile publice, precum și informațiile referitoare la noile reglementări ale Codului Rutier.
Doamna inspector Andreea-Elena APOSTU, din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenirea Criminalității al IPJ Bacău, a subliniat importanța creșterii siguranței rutiere și a conștientizării pericolelor care pot apărea în traficul rutier.
Din partea autorităților locale au fost prezenți la activitate domnul inspector principal Ionuț AJITĂRIȚEI, șeful Poliției Orașului Târgu Ocna, și agent Valentin BRAN, din cadrul Serviciului Rutier Târgu Ocna, care au transmis elevilor importanța adoptării unui comportament responsabil atât la volanul mașinii, cât și în deplasarea pe drumurile publice.
Întâlnirea a avut un caracter interactiv, iar elevii au primit informații utile privind siguranța rutieră, scopul prelegerilor fiind prevenirea accidentelor rutiere și adoptarea unui comportament responsabil în trafic.