10 informații utile despre Admiterea la Școala Națională de Pregătire a Agenților de Penitenciare Târgu Ocna

1. Când încep înscrierile pentru concursul de admitere?

Înscrierile au început în data de 20 mai 2022, iar cererile se pot depune până la data de 17 iunie 2022 ora 1500.

2. Unde îmi pot depune cererea de înscriere și când?

Cererile de înscriere la concursul de admitere și copiile documentelor necesare se pot depune la sediul uneia dintre unitățile penitenciare subordonate Administrației Naționale a Penitenciarelor (Penitenciar, Penitenciar-Spital, Centru Educativ, Centru de Detenție) – de preferință unitatea cea mai apropiată de domiciliul candidatului.
Completarea dosarului de înscriere la concursul de admitere, la sediile unităților penitenciare, se realizează până la data de 17 iunie, ora 1500.

Școala Națională de Pregătire a Agenților de Penitenciare Târgu Ocna NU primește cereri de înscrieri pentru concursul de admitere.

3. Când se susțin probele concursului de admitere?

Conform graficului de desfășurare, concursul de admitere la Școala Națională de Pregătire a Agenților de Penitenciare se desfășoară în următoarea perioadă:

01.09.2022-07.09.2022- Contravizita medicală
03.09.2022-08.09.2022- Proba de verificare a aptitudinilor fizice (proba sportivă)
Până la data de 08.09.2022, la ora 1800 – afișarea rezultatelor la probele de verificare a aptitudinilor fizice
09.09.2022- Proba scrisă la Limba română și Istoria românilor
Până la data de 11.09.2022, ora 1200- Centralizarea și afișarea rezultatelor la proba scrisă
Până la data de 12.09.2022- Soluționarea contestațiilor
13.09.2022, până la ora 1600- Publicarea/ Afișarea rezultatelor finale

4. Care sunt probele concursului de admitere?

În perioada de depunere a documentelor la dosar, toți candidații sunt planificați și parcurg etapa de evaluare psihologică care se desfășoară în locațiile stabilite de către Serviciul psihologia personalului.
Rezultatul evaluării psihologice este comunicat telefonic tuturor candidaților de către lucrătorii de resurse umane din unitățile penitenciare.
Avizul psihologic obținut este trimis de către Serviciul psihologia personalului către unitățile penitenciare și se introduce în dosarul de concurs al candidatului.

După testarea psihologică și finalizarea dosarelor de înscriere, acestea sunt verificate, iar candidații care au dosarul complet vor parcurge următoarele etape/probe ale concursului de admitere:

a) contravizita medicală;
b) proba de evaluare a aptitudinilor fizice ( proba sportivă) – traseu aplicativ
c) proba scrisă la Limba română și Istoria românilor – cu evaluarea și notarea lucrărilor în sală în prezența candidaților.

Toate probele se susțin la sediul școlii.

5. Am un tatuaj sau mai multe tatuaje. Poate reprezenta acest lucru un impediment la concursul de admitere?

Școala Națională de Pregătire a Agenților de Penitenciare nu limitează înscrierea la concursul de admitere a candidaților care au tatuaje, cât timp acestea nu-i afectează fizionomia și nu conțin mesaje rasiste sau xenofobe.

6. Am o cicatrice/operație. Poate reprezenta acest lucru un impediment la concursul de admitere?

Dacă cicatricea/operația dumneavoastră nu vă afectează fizionomia sau mobilitatea mușchilor, acest lucru nu reprezintă un impediment pentru a vă înscrie la școală. Totuși, veți avea nevoie de avizul medicului de specialitate pe fișa medicală.

7. În trecut am fost diagnosticat cu o afecțiune medicală. Poate reprezenta acest lucru un impediment la concursul de admitere?

Problema privind afecțiunea dumneavoastră medicală va fi analizată de către personal cu pregătire de specialitate(personal medical) în conformitate cu prevederile Ordinului Ministrului Justiției 2587/C/2014, pentru aprobarea baremelor medicale privind efectuarea examenului medical pentru admiterea în instituțiile de învățământ militar.

8. Port ochelari de vedere. Ce dioptrii pot fi acceptate?

Existența afecțiunilor oftalmologice limitează înscrierea la concursul de admitere în Școala Națională de Pregătire a Agenților de Penitenciare (candidații cu vicii de refracție care trebuie corectate cu lentile aeriene nu sunt admiși).

9. Contează la concursul de admitere media obținută la purtare?

Ordinului Ministrului Justiției 3917/C/2021, privind aprobarea Metodologiei-cadru de organizare și desfășurare a concursului de admitere în Școala Națională de Pregătire a Agenților de Penitenciare Târgu Ocna, nu prevede o medie minimă la Purtare, ca și condiție pentru participarea la concurs.

10. Ce vârstă trebuie să am pentru susținerea concursului de admitere?

Candidatul trebuie să aibă minimum 18 ani împliniți până la data înscrierii la concursul de admitere.